Zsé blogja

ha esetleg írni szeretnél, a zsee.blog/kukac/gmail.com címre megteheted

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Repülők a város felett

2009.06.19. 10:00 | dr.Zsé | Szólj hozzá!

Címkék: történet temetés repülők dr.zsé

A nagy tanulás közepette sokat voltam mostanában itthon. Kicsit unalmas ez az ücsörgés, naná, nem lehet 0-24 a könyvek és a füzetek fölött görnyedni. Ebben a nagy unalomban és koncentrálásban minden váratlan esemény könnyen elvonja a figyelmemet. Ilyen például az is, amikor repülők jelennek meg a város fölött.

Nem utasszállítókra gondolok, mert azokból van bőven, annyi, hogy ha mindet meg akarnám nézni, kiköltözhetnék az erkélyre is. A kisebb, fürgébb, figurázós repülőkre illetve az öregecske gépekre gonolok. Ezeket a hangjuk alapján ismerem fel. Néha csak elhúznak a ház fölött, de van, amikor maradnak és tesznek egy pár kört a város felett. Itt a közelben szoktak megfordulni, elég egyértelmű, ha "van valami".

Ilyenkor lehet hallani, hogy mit csinálnak, forognak, felfelé mennek, felefé suhannak, és ha elég kitartóan csinálják, akkor előkerül a távcső is. Ilyen fix alkalmak pl. május 1-e, meg augusztus 20-a, amikor biztosan van valamilyen repülős bemutató. Szerencsére az utóbbi időben, főleg, hogy mostmár jó idő van, hétvégente is szokott lenni egy-két gépes műsor pl a Margitsziget felett.

Egy szép napsütéses szerdai napon nagy meglepetést okozott, hogy hétközben jönnek a gépek. Először csak egy szóló műrepülő jött, olyan, amelyikkel reklámcsíkokat is szoktak húzni. Csinált pár csinos kört, majd megjelent még két ugyanilyen műrepülő-jellegű gép, és nagy örömömre egy duplafedeles is előkerült. Gyönyörű hangjuk volt, nagy vidámságot okozott, hogy hétköznap ilyen műsorban lehet részem, pláne a nagy tanulás közepette. Kihajoltam az erkélyen, és csak néztem őket, ahogy róják a köröket a város északibb része felett. Legalább fél órán át köröztek. Furcsa figurában repültek: elöl ment a reklámhúzó, mögötte a duplafedeles, majd mögötte egymás mellett a másik kettő. Gyorsan elővettem a távcsüvet, hogy megnézzem, vajon mit reklámoznak.

Nem reklám volt, hanem temetés... Az előllévő hosszú fekete zászlót húzott, a duplafedeles hasán nagy kereszt volt, biztos onnan szórtak, a másik kettőben meg gondolom a gyászolók ültek. A szívem egy másodperc töredéke alatt összeszorult. Milyen szép temetés! Egy olyan temetés, ami sok más embernek örömet okoz... Én is ilyet szeretnék!!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsee.blog.hu/api/trackback/id/tr251194904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása